Πανακότα χωρίς ζελατίνη
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, καθώς και 3 με 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, δυόσμου ή μέντας, για άρωμα. Όχι όλα, μόνο ένα είδος βοτάνου.
Ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά για την πανακότα μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής πρέπει να φτάσει στους 100°C βαθμούς).
Θα δείτε ότι η πανακότα χωρίς ζελατίνη μοιάζει με ρευστή κρέμα.
Μοιράζουμε σε ατομικά ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μην αλλάξετε δοσολογία, το λεμόνι είναι απαραίτητο για να πήξει η πανακότα.
Το άρωμα που θα πάρει εξαρτάται μόνο από εσάς. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε βανίλια.
Αν αγαπάτε τις αέρινες υφές και τις δροσερές γεύσεις του καλοκαιριού αυτό το οικονομικό και πολύ γρήγορο γλυκό σε ποτήρι θα σας αποζημιώσει πλήρως.