Πανεύκολη μους σοκολάτας
Για τη μους σοκολάτας,
λιώνουμε πρώτα την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να γίνει χλιαρή.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4-5 λεπτά).
- Ύστερα, χτυπάμε και τα ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5-6 λεπτά, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
- Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνουμε να παγώσει καλά.
- Για να τη σερβίρουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με κακάο και άχνη τέσσερα μεγάλα πιάτα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών να αφήσουμε μέσα κουταλιές από την κρέμα.