Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, σε ένα μπολ.
Πλένουμε, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.
Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια στρογγυλά 25 εκ. ή μακρόστενα μιας χρήσεως 30×21 εκ.
Τα βουτυρώνουμε ελαφρά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 4-5′ να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαρμελάδα .
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να πιει το μίγμα το αλεύρι.
Ισομοιράζουμε στα έτοιμα ταψάκια.
Αν θέλουμε στην επιφάνεια βάζουμε φέτες φράουλας.
Ψήνουμε για περίπου 20-25′ να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από την καρδιά τους.
Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν τελείως.
Για το στήσιμο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά και το λικέρ ανακατεύουμε να ζεσταθεί λίγο και να αραιώσει η σύσταση του.
Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι.
Με πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια να ποτίσει με την αραιή μαρμελάδα.
Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση φέτες φράουλας.
Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε με στρώση σαντιγί καλύπτοντας ολόγυρα
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με μικρές κατακόκκινες φράουλες καθώς και όλη την πιατέλα.