Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά.
Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο.
Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά.
Βάλτε σπιτικό και αφράτο παντεσπάνι στις τούρτες σας, τους κορμούς σας και όπου αλλού το ζητάει η συνταγή, για να απολαύσετε γλυκά φτιαγμένα από τα χεράκια σας.