Αέρινο σπιτικό παντεσπάνι, για φανταστικές τούρτες και κορμούς.

Αέρινο σπιτικό παντεσπάνι, για φανταστικές τούρτες και κορμούς.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
233

Υλικά

  • Μερίδες 2 τεμ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες παγωμένες
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 πρέζες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας που πρέπει να είναι κρύες.

    Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια μιας χρήσεως 30 x 21 εκ. ή 2 φόρμες δαχτυλίδι 22-24 εκ.

    Τις βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.

    Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.

    Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.

    Βάζουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.

    Ισομοιράζουμε στα 2 ταψάκια.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20 λεπτά.

    Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.

    Αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται