Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο, εύκολη, γρήγορη και υγιεινή σαλάτα. Δώστε νοστιμιά και χρώμα στα τραπέζια σας!

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο, εύκολη, γρήγορη και υγιεινή σαλάτα. Δώστε νοστιμιά και χρώμα στα τραπέζια σας!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 4 λεπτά
1422

Για την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο

  • 2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια ωμά παντζαρια ή προβρασμένα (εγώ προτιμώ να ειναι ωμά)
  • 2-4 σκελ. σκόρδο ψιλοτριμμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο
  • Λίγο αγουρέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αυτή η εντυπωσιακή παντζαροσαλάτα είναι πανεύκολη, γίνεται σε 5 λεπτά. 

    Καθαρίζουμε με γάντια και τρίβουμε το παντζάρι σε ψιλό τρίφτη.

    Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ με γιαούρτι και σκόρδο.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν αλοιφή.

    Ανάλογα με το πόσο κόκκινα είναι τα παντζάρια σας διαφέρει και η ένταση του χρώματος.

    Δηλαδή το ωμό παντζάρι δίνει έντονο ροζ χρώμα στην παντζαροσαλάτα, ενώ το βρασμένο δίνει πιο απαλό.

    Τρώγεται σαν ντιπ ή συνοδεύει όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.

    Ετοιμάζετε τραπέζι; Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για μοναδικά συνοδευτικά και γαρνιτούρες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται