Για την σαλάτα
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε δύο αυγά για περίπου 4-5 λεπτά, να μην σφίξουν πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την παραδοσιακή σαλάτα που έχει μέσα: μαρούλι ρομάνο, κρεμμύδι φρέσκο και άνηθο.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες λαδιού πάνω στη σαλάτα.
Κόβουμε και προσθέτουμε φλούδες από συριανό τυρί ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει.
Προσθέτουμε τα αυγά.
Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ.
Για το τελείωμα προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και λίγα φύλλα άνηθου για το σερβίρισμα.
Για το ντρέσινγκ
Σε ένα μικρό μπόλ βάζουμε το λάδι άνηθου ή απλό ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι.
Τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ την τελευταία στιγμή.
Για το λάδι άνηθου
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον άνηθο και ζεματίζουμε – βράζουμε για 15 δευτερόλεπτα τον άνηθο.
Τον βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια να κοπεί ο βρασμός.
Στεγνώνουμε πολύ καλά σε πετσέτα τον άνηθο.
Στρίβουμε την πετσέτα με τον άνηθο να φύγει όλη η υγρασία.
Βάζουμε τον στεγνό άνηθο στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Πολτοποιούμε τον άνηθο με ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε σε ψιλή σίτα.
Κρατάμε το πράσινο λάδι άνηθου και αφαιρούμε την πούλπα.
Διατηρούμε το λάδι άνηθου στο ψυγείο.
Το πράσινο λάδι άνηθου είναι ιδανικό για σαλάτες, ceviche και γαρνίρισμα φαγητών.