• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
26
  • 1 φλ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 καρδιά μαρούλι
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα του
  • 10 ελιές
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα (παριανό φρέσκο τυρί)
  • 1 ματσάκι αντράκλα (γλιστρίδα)
  • Για τη σως
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για την παριανή σαλάτα, σε βαθιά διάφανη σαλατιέρα χοντροκόβουμε πρώτα το μαρούλι.

    Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, που έχουμε ήδη βράσει.

    Κόβουμε τις ντομάτες στα οκτώ. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες (με τη φλούδα).

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες (δαχτυλίδια).

    Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη. Τέλος, βάζουμε την αντράκλα και τη ξινομυζήθρα.

    Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε την παριανή σαλάτα.

    Έτσι φτιάχνουμε τη χωριάτικη σαλάτα στην Πάρο. Δοκιμάστε την, είναι τέλεια!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται