Εκτέλεση
Η ζύμη
Βάζουμε πρώτα το αλεύρι με τη μαγιά και το γλυκάνισο σε μπολ και τα ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το αλάτι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να μην κολλάει στα χέρια και να είναι, απαλή και εύπλαστη.
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα κοντά σε ζεστό σημείο.
Αν την αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο για να διπλασιαστεί.
Λαδώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι 25-30 εκ. και βάζουμε μέσα.
Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια και με τα δάχτυλα την ανοίγουμε απλώνοντάς την.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και χρησιμοποιώντας πάλι τα δάχτυλά μας κάνουμε λακκούβες πάνω της.
Αραδιάζουμε τα σταφύλια σε όλη την επιφάνεια της και πατάμε ελαφρά να μπούνε μέσα.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη ζάχαρη.
Ψήσιμο – χρόνος
Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε για περίπου 30΄- 40′ σε ζεστό σημείο να ανέβει το πρωτοφούρνι (να ξαναφουσκώσει).
Αφού φουσκώσει, το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το πετιμέζι.