• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
81

Για τα corn dog

  • 2⅓ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1⅓ φλ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 αυγά μεγάλα χτυπημένα
  • 1½ φλ. γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 12 λουκάνικα για hot dog
  • Ξυλάκια για σουβλάκι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μουστάρδα, κέτσαπ για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα σε μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το baking powder, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τα corn dog.

    Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

    Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα.

    Σκουπίζουμε τα λουκάνικα σε απορροφητικό χαρτί, τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι κατά μήκος από άκρη σε άκρη και τα πανάρουμε στο αλεύρι.

    Τα βουτάμε στο χυλό. Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά με τον χυλό. Τα κρατάμε κάθετα να στραγγίζει ο χυλός. Κρατώντας από το ξυλάκι τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι.

    Τηγανίζουμε για 6-7΄ να ροδίσει η κρούστα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

    Σερβίρουμε τα corn dog σε λαδόκολλα με μουστάρδα και κέτσαπ.

    Ετοιμάζετε παιδικό πάρτυ; Δείτε περισσότερες εύκολες και φανταστικές συνταγές.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται