Γλυκό ψυγείου με κέικ που περίσσεψε από την Αργυρώ. Αξιοποιήστε όσο περίσσεψε φτιάχνοντας αυτό το τέλειο γλυκό!

Γλυκό ψυγείου με κέικ που περίσσεψε από την Αργυρώ. Αξιοποιήστε όσο περίσσεψε φτιάχνοντας αυτό το τέλειο γλυκό!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
48

Για την πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

  • 1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλ. λικέρ
  • Για την κρέμα βανίλια
  • 2 lt φρέσκο γάλα
  • 1¼ φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 2½ φλ. τρούφα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Γλυκό ψυγείου με κέικ που περίσσεψε

    Θα χρησιμοποιήσουμε όσο έμεινε και θα το κόψουμε σε 2 στρώσεις.

    Για την κρέμα

    Σχίζουμε πρώτα τη βανίλια στη μέση.

    Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.

    Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.

    Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.

    Στρώνουμε τη μία στρώση σαν βάση στο πυρίμαχο.

    Ραντίζουμε με το λικέρ.

    Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα.

    Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση, ραντίζουμε με λίγο λικέρ και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα.

    Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα.

    Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται