Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ.
Προσθέτουμε κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40 λεπτά. Σχεδόν μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα.
Τέλος προσθέτουμε το νερό, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια και βράζουμε για 15λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα Πασταχιούτα.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά επιλογής.
Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αργυρή Σεντονά, από τα Απόλλωνα της Ρόδου η οποία μοιράστηκε την παραδοσιακή συνταγή της μαζί μας.