Για το φύλλο
Για να φτιάξουμε τα παστουρμαδοπιτάκια, πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο. Να υπολογίσετε ότι η ζύμη για να φουσκώσει χρειάζεται αναμονή μίας ώρας.
Ρίχνουμε την μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και περίπου 1,5 φλυτζάνι νερό.
Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βγάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο, και ζυμώνουμε περίπου 10 λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια που ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη γίνει λεία και εύπλαστη, την βάζουμε σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για μία ώρα.
Για τη γέμιση
Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα, για να φτιάξουμε 4 παστουρμαδοπιτάκια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντας αλεύρι όπου είναι αναγκαίο.
Βάζουμε τριμμένο κασέρι κατά μήκος της ζύμης, ακουμπάμε επάνω φέτες ή κομμάτια παστουρμά και σκεπάζουμε με φέτες ντομάτας.
Διπλώνουμε το φύλλο, σφραγίζουμε τα πλαϊνά, και αλείφουμε με λίγο γάλα ή νερό την ένωση.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε σουσάμι και λίγο τυρί ακόμα.
Αφού ετοιμάσουμε όλες τις παστουρμαδόπιτες, τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC , τοποθετώντας το ταψί στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για περιπου 35΄ μέχρι να ρόδισουν και να τραγανίσουν.
Ευχαριστούμε την Αντιγόνη Οζλούτας – Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την πεντανόστιμη συνταγή.