Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστές, γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα βραστά αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια – με τα φύλλα τους – τον άνηθο, το δυόσμο, τα καπαρόφυλλα και τις ελιές.
Για τη σως
Σε μπολάκι βάζουμε το βρασμένο κρόκο αυγού.
Τον λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι.
Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν σαν κρέμα.
Χτυπάμε με σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τέλειο!
Μυστικό
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα πασχαλινά αυγά δεν βάφτηκαν καλά ή έσπασαν κατά το βάψιμο. Αρκεί να μην έχει περάσει μέσα η μπογιά.
Θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές για το Πασχαλινό τραπέζι; Βρείτε τες όλες εδώ!