Εκτέλεση
Διαλέγουμε πατάτες μέτριες, με κίτρινη σάρκα, γιατί είναι πιο γλυκιές στη γεύση.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα).
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
Ξεκινάμε να τις βράζουμε με κρύο νερό για να μην σκάσουν και ανοίξουν με το βράσιμο.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
Μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Οι πατάτες πρέπει να μαλακώσουν στην καρδιά τους αλλά όχι να λιώσουν..
Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε.
Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι όσο είναι ακόμα ζεστές οι πατάτες και θα απορροφήσουν καλύτερα
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, το γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).
Ανακατεύουμε απαλά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή ξύδι.
Την βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.