• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
122

Για την πατατοσαλάτα

  • 1 kg baby πατάτες ολόκληρες (με τη φλούδα τους)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες καλά στραγγισμένες κομμένες σε λεπτές λωρίδες)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους.

    Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.

    Βράζουμε αλατισμένο νερό, τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα.

    Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας τη  με ένα σύρμα, να πυκνώσει.

    Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε καλά.

    Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην τις λιώσουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη σως.

    Τις αφήνουμε να κρυώσουν και δεν τις ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν.

    Αφού κρυώσουν, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης.

    Οι πατάτες όσο είναι ζεστές ρουφούν τη σως μέχρι μέσα.

    Αφού κρυώσουν, τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται