Πατσαβουρόπιτα
Ξεκινάμε ανοίγοντας τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία.
Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε λίγα λεπτά στον πάγκο για 15 λεπτά απλωτά, να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά.
Τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μείγμα για την πατσαβουρόπιτα με το γιαούρτι, το γάλα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ελαιόλαδο.
Αλάτι αν βάλετε με πολλή προσοχή, γιατί τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ νόστιμα.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά, τα ενώνουμε με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να βραχεί και το τελευταίο κομματάκι φύλλου για την πατσαβουρόπιτα.
Για το φούρνο
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί για πίτα.
Πασπαλίζουμε με το μισό αλευρι απο καλαμποκι.
Αδειάζουμε το χυλό .
Ισιώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι με το υπόλοιπο μισο.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πατσαβουρόπιτας με τυρί.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 με 15 λεπτά στον πάγκο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα η επιφάνεια της πίτας
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή η αλμυρή πατσαβουρόπιτα.
Μπορείτε να την σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.