Πένες amatriciana (αματριτσιάνα), αυθεντική ιταλική συνταγή, μακαρόνια με ελαφρώς πικάντικη...

Πένες amatriciana (αματριτσιάνα), αυθεντική ιταλική συνταγή, μακαρόνια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
292

Για τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

  • 500 γρ. πένες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτι/ια πανσέτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Τριμμένο τυρί
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε πρώτα σε καρεδάκια με ένα μαχαίρι την πανσέτα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη ροδίζουμε.

    Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.

    Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.

    Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πανσέτα.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.

    Πασπαλίζουμε τις πένες με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.

    Μετά τη μακαρονάδα με σάλτσα αματριτσιάνα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω αυθεντική ιταλική συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται