• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 48 λεπτά
162
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 καρότα
  • 250 γραμ. μανιτάρια
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 3 ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 500 γραμ. πένες
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα (125 γρ.)
  • φύλλα βασιλικού
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πένες στο φούρνο

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά που θα βάλουμε με τις πένες, δηλαδή, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, σκόρδο και κρεμμύδι.

    Τα βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα βότανα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10΄ επιπλέον (αν θέλετε, χρησιμοποιήστε ντομάτες εμπορίου ψιλοκομμένες).

    Ωστόσο, βράζουμε το 1 λίτρο νερό με τον κύβο λαχανικών.

    Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8΄.

    Στο τέλος, θα έχει μείνει περίπου 1 φλ. νερό στα ζυμαρικά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στα ζυμαρικά με το νερό τους, την παρμεζάνα. (Προσοχή, δεν τα στραγγίζουμε).

    Τα ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και ανακατεύουμε.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες ντομάτας και ψήνουμε για 15΄-  20΄.

    Τέλος, προσθέτουμε σε κομμάτια τη μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται