Για τη Penne Rigate
Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρές φούντες σε μέγεθος μπουκιάς.
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 15′ σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την σάλτσα Arabiata σιγοβράζουμε για 5′.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
Περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.
Προσθέτουμε το νηστίσιμο τυρί κομμένο σε μικρά καρέ.
Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί το αμύγδαλο και τον μαϊντανό.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 15′ μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως.