• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
62

Για τα κρεατοπιτάκια

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • Αλάτι

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες μπαχάρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά ώστε να πιεί τα υγρά του.

    Ρίχνουμε το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι.

    Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

    Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.

    Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε.

    Βάζουμε ελάχιστη γέμιση.

    Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια.

    Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά.

    Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.

    Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.

    Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.

    Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

    Τέλος τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε σε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά να ροδίσουν καλά.

    Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά.

    Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται