Πικάντικα ρεβύθια με ρύζι. Vegan συνταγή, με υλικά που αγαπώ να συνδυάζω. Χωρίς να έχει καθόλου κρέας ο συνδυασμός υλικών μας δείχνει πρωτεΐνη υψηλής...

Πικάντικα ρεβύθια με ρύζι. Vegan συνταγή, με υλικά που αγαπώ να συνδυάζω. Χωρίς να έχει καθόλου κρέας ο συνδυασμός υλικών μας δείχνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
191

Για τα ρεβύθια με ρύζι

  • 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα και βρασμένα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες και 1 κόκκινη πιπεριά)
  • 2-3 κ.σ. σκόρδο (σπασμένες)
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κιτρινόριζα (κουρκουμά)
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι (καγέν)
  • 1/2 κ.γ. κάρυ (σκόνη)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 1 φλ. ρύζι καστανό (βρασμένο)
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 λεμόνι (κομμένο σε τέταρτα)
  • Ταχίνι
  • 1 αβοκάντο (ώριμο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με λίγη σόδα μαγειρικής και την επομένη τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε να μισομαλακώσουν.

    Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινο και αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.

    Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου να μαραθούν.

    Βάζουμε την πιπεριά και  το σκόρδο, την κιτρινόριζα, το κοκκινοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το ρύζι και τις ντομάτες και αλατίζουμε.

    Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά να χυλώσει η σάλτσα.

    Καθαρίζουμε το αβοκάντο το ψιλοκόβουμε και το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.

    Σερβίρουμε τα ρεβύθια με ρύζι σε πιάτο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, με φέτες λεμονιού, λίγο ταχίνι και ψιλοκομμένο αβοκάντο.

    Μυστικά

    Αν θέλουμε μπορούμε να αραιώσουμε το ταχίνι με λίγο νερό και χυμό λεμονιού για να είναι πιο ρευστό.

    Σε περίοδο εκτός νηστείας το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια ή ρύζι που περίσσεψαν από προηγούμενη μέρα).

    Βγαίνουν σχεδόν στεγνά με το λάδι τους.

    Τρώγονται με πιρούνι.

    Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αλίπαστα και ελιές.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Το μυστικό για επιτυχία
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται