Πικάντικες πατάτες
Πικάντικες baby πατάτες με μπαχαρικά
Οι baby πατάτες μαγειρεύονται γρήγορα, είναι εντυπωσιακές και πεντανόστιμες.
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
- Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.
- Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς.
- Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό.
- Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.