Αυτές οι πικάντικες γαρίδες σε ξυλάκι είναι η απόλυτη συνταγή για μπουφέ, που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Πρέπει να τις...

Αυτές οι πικάντικες γαρίδες σε ξυλάκι είναι η απόλυτη συνταγή για μπουφέ, που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Πρέπει να τις δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
23

Υλικά

  • Μερίδες 20 τμχ

Για τις πικάντικες γαρίδες σε σουβλάκι με σάλτσα αβοκάντο

  • 20 μεγάλες γαρίδες
  • 20 ξυλάκια-οδοντογλυφίδες
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Για τη σάλτσα αβοκάντο

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 συσκ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις γαρίδες

    Καθαρίζουμε πρώτα τις γαρίδες (κεφάλι, κέλυφος και έντερο).

    Τις ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.

    Για τη μαρινάδα

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες φροντίζοντας να καλυφτούν καλά και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

    Βουτάμε τα ξυλάκια στο νερό για αρκετή ώρα.

    Καρφώνουμε σε κάθε ξυλάκι 1 γαρίδα.

    Τις βάζουμε στο ταψάκι, με τη γαρίδα να ακουμπά στο ταψί και το σουβλάκι στο πλάι.

    Ψήνουμε στους 200°C για 10΄περίπου, μέχρι να κοκκινίσουν.

    Για τη σάλτσα αβοκάντο

    Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τη βάζουμε στο μπολ και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Τη γαρνίρουμε δίπλα στα σουβλάκια.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται