Χορταστική, πολύχρωμή και πλούσια σαλάτα σε θρεπτικά συστατικά.

Χορταστική, πολύχρωμή και πλούσια σαλάτα σε θρεπτικά συστατικά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΚΛΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

  • 2 μέτρια παντζάρια
  • 1/4 φλ. ξίδι από κρασί
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ανάμεικτους αρωματικούς σπόρους (σιναπόσπορο, κάρδαμο, γλυκάνισο)
  • Λίγους κόκκους μαύρου πιπεριού

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΚOΣΑΛΑΤΑ

  • 350 γρ. ψιλές φακές
  • 4 λιαστές ντομάτες λαδιού με μαλακή σάρκα σε λεπτές φέτες
  • 6 ντοματίνια κομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους) ψιλοκομμένα
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες
  • 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • Πίκλες παντζαριού

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 2 μαλακές λιαστές ντομάτες λαδιού
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλσαμικό ξίδι
  • 1/2 ακέρωτο πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
  • Λίγες σταγόνες πετιμέζι
  • Αλάτι, πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    ΠΙΚΛΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

    Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε με τη βοήθεια του μαντολίνου σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.

    Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό βάζο (ίσα να τα χωράει).

    Ανακατεύουμε σε ένα μπρίκι το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους αρωματικούς σπόρους και το πιπέρι.

    Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και λιώσει τελείως η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα παντζάρια στο βάζο – πρέπει να καλυφθούν πλήρως από το υγρό.

    Σκεπάζουμε το βάζο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσουν, οι πίκλες παντζαριού είναι έτοιμες για χρήση. Διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

    ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ

    Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε πετώντας το νερό τους που έχει πλέον σκουρύνει.

    Τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με καθαρό ζεστό νερό και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά – δεν πρέπει να παραβράσουν.

    Στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

    Ρίχνουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα τις φακές, τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τον άνηθο και το μαϊντανό.

    Στραγγίζουμε λίγες πίκλες παντζαριού από τη μαρινάδα τους και τις προσθέτουμε στη σαλάτα.

    Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.

    Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά.

    Σερβίρουμε την πλούσια φακοσαλάτα συνοδεύοντας με ζεστό ψωμί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται