Για το πλιγούρι πιλάφι
Ξεπλένουμε πρώτα το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, το βάζουμε σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά του).
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και σκεπάζουμε το μπολ.
Αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά μέχρι να πιει όλο το νερό και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο μεταξύ, σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα καρότα για 7 με 8 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φιστίκια, τα κουκουνάρια, την αμυγδαλόψιχα και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τα βερίκοκα, τους χουρμάδες και το κρασί.
Αχνίζουμε για 2 με 3 λεπτά.
Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε το μουλιασμένο πλιγούρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το πιλάφι για 10 λεπτά να αρωματιστεί.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέντρο της πιατέλας με γιαούρτι.
Το πλιγούρι πιλάφι συνοδεύει τέλεια χοιρινό, κυνήγι και πουλερικά.
Ετοιμάζετε τραπέζι; Δείτε εδώ περισσότερες υπέροχες γιορτινές συνταγές, αλλά και μοναδικά συνοδευτικά που θα το απογειώσουν!