Εκτέλεση
Ψήνουμε πρώτα τις πιπεριές στους 200ºC μέχρι να αρχίσει να καίγεται η φλούδα.
Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και κλείνουμε να “ιδρώσουν”.
Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.
Αφαιρούμε σπόρους και ίνες.
Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.
Τις αλέθουμε στο μπλέντερ, βάζουμε την πάστα της σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Αλατίζουμε κατά βούληση και προσθέτουμε το μπούκοβο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αποθηκεύουμε σε βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
Την φυλάμε στο ψυγείο για ένα μήνα.