Για τα πιπεροπιτάκια
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού ψιλοκόψουμε τα λαχανικά, τα ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Αμέσως μετά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο τα λαχανικά να κρυώσουν.
Βάζουμε τη φέτα (τρίμματα), σε μπολ, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό, το πιπέρι και το βασιλικό.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος 10 εκ., βάζουμε 1 κ.γλ. γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε διαγώνια σε τρίγωνο.
Βρέχουμε τις άκρες για να κολλήσει το φύλλο.
Αφού τελειώσουμε με όλο το φύλλο και τη γέμιση τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή ψήνουμε αφού λαδώσουμε με πινέλο στους 200°C για 25 λεπτά να ροδίσουν.