Εκτέλεση
Για την πιπεροσαλάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Τις σκουπίζουμε και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Τις ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα και τις γυρίζουμε να καψαλιστούν γύρω γύρω.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄. Τις τοποθετούμε όπως είναι ζεστές μέσα σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ με καπάκι.
Τις κλείνουμε καλά για 7΄-10΄ να υγρανθούν και να ξεκολλάει εύκολα η φλούδα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
Ροδίζουμε το σκόρδο για 1΄ και το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 4-5΄, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σβήνουμε με το ξίδι.
Ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 4-5΄.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρώντας με μαχαιράκι τη φλούδα τους.
Αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνι και κόβουμε τις χρωματιστές πιπεριές σε μεγάλα καρέ ή σε λωρίδες.
Τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες.
Σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Σερβίρουμε την πιπεροσαλάτα ζεστή ή κρύα – είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές με πιπεριές; Σας τις έχω εδώ.