Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά να μαλακώσει και να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μίγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το baking powder και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τα ασπράδια, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
Με την ανάποδη από ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήσιμο – χρόνος
Ψήνουμε στους 170°C σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄.
Μέχρι να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι.
Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα χαλάει η όψη του.
Πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Για το σιρόπι του
Βράζουμε τα υλικά για 5 με 6 λεπτά.
Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο για απόλαυση!