Εκτέλεση
Πλένουμε πρώτα καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι τους.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ.
Αραδιάζουμε όλα τα καθαρισμένα μας βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει πάνω στο βουτυρωμένο μας ταψί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε χτυπώντας τα υλικά με σύρμα και περιχύνουμε τα φρούτα μας.
Ψήνουμε τη βερικοκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC, στις αντιστάσεις για 30′.
Σερβίρουμε την βερικοκόπιτα μας ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα.
Εάν σας άρεσε η πίτα με βερίκοκα και οι πίτες με φρούτα εποχής δοκιμάστε να φτιάξετε και την πίτα με ροδάκινα σε τραγανή σφολιάτα! Και βρείτε κι άλλες φανταστικές αλμυρές και γλυκιές συνταγές με βερίκοκα.