Σκεπαστή πίτα με γύρο χοιρινό και Ροδίτικη λαδόπιτα στο τηγάνι.

Σκεπαστή πίτα με γύρο χοιρινό και Ροδίτικη λαδόπιτα στο τηγάνι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
21

Για το γύρο

  • 1 ψαρονέφρι (300-350 γρ.)
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Για τη σκεπαστή
  • 4 λαδόπιτες
  • 200 γρ. ανάμεικτα τυριά
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Για το σερβίρισμα
  • Πατάτες τηγανητές
  • Τζατζίκι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

    Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα του και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά να καραμελώσει ολόγυρα το κρέας και να στεγνώσει τελείως.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

    Μεταφέρουμε το γύρο σε πιατέλα.

    Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα μια λαδόπιτα.

    Την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μισό γύρο και φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί και καλύπτουμε με τη δεύτερη λαδόπιτα.

    Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη σκεπαστή και ψήνουμε για 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.

    Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη σκεπαστή.

    Βγάζουμε τις σκεπαστές σε ξύλο κοπής. Κόβουμε την καθεμία στα τέσσερα και τις σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με τηγανητές πατάτες και τζατζίκι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται