Για τη μεσογειακή πίτσα
Ανοίγουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα σε λεπτό δίσκο 35 εκ. και πάχους 0,5 εκ.
Την απλώνουμε στο ξύλο κοπής.
Αφήνουμε να εξέχει το φύλλο.
Βάζουμε γύρω γύρω με κουταλάκι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής κρέμα τυριού περιμετρικά και τυλίγουμε σαν κόθρο, ώστε να κάνει ένα στεφάνι.
Ένα στεφάνι γεμιστό με τυρί.
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα στη ζύμη.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, το μπέικον και τις ελιές.
Τέλος στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις στους 230°C και έχουμε πυρώσει ένα ταψί γυρισμένο από την ανάποδη.
Αδειάζουμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί από το ξύλο κοπής.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.
Τα μυστικά
Φροντίζουμε να εγκλωβίσουμε το τυρί κρέμα στο στεφάνι-περίμετρο της ζύμης, ώστε να μην αδειάσει με το ψήσιμο.
Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.