Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη χωρίς μαγιά και φούσκωμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι. Δηλαδή το βούτυρο, το αλάτι, το γάλα, το ξύδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
Σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψί 34 ή 36 εκ. απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί η ζύμη για πίτσα απ’ την Αργυρώ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στην εύκολη και γρήγορη ζύμη για πίτσα.
Στρώνουμε το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά ή όποιο άλλο λαχανικό αγαπάτε.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα φούρνου.
Ψήνουμε για 30΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
Μυστικά
Για να γίνει η ζύμη με την μπισκοτένια υφή τραγανή, πρέπει να ψηθεί πολύ καλά από κάτω. Γι’ αυτό να αποφύγετε τον αέρα και να ψήσετε στις αντιστάσεις σε δυνατό φούρνο και μάλιστα στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου.
Όπως οι κανονικές ζύμες για πίτσα θέλουν δυνατή φωτιά από κάτω, έτσι και η συνταγή για ζύμη για πίτσα πρέπει να ψηθεί σωστά από κάτω.
Ο αέρας θα σας ξεράνει την επιφάνεια και από κάτω η ζύμη θα κρατήσει υγρασία και θα σας βγει μαλακή αντί για τραγανή.
Η ζύμη δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Πρέπει να την απλώσετε ομοιόμορφα, να έχει παντού το ίδιο πάχος για να ψηθεί σωστά και να γίνει σαν μπισκότο.