Πλιγούρι με λαχανικά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.
Μυστικά
Το πλιγούρι πρέπει να βράσει σε χαμηλή φωτιά στα υγρά του μέχρι να φουσκώσει.
Βράζει πιο γρήγορα αν το μουλιάσετε σε μπολ με νερό για λίγη ώρα.
Μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι λαχανικά έχετε πχ μελιτζάνα, πράσο κλπ.
Μη το βράζετε σε δυνατή φωτιά γιατί θα εξατμιστούν τα υγρά και δεν θα προλάβει να μαλακώσει.
Μια σταγόνα ελαιόλαδο στο τέλος και ένα απαλό ανακάτεμα θα το αφρατέψουν πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρετε το με λίγο λεμόνι ή τυρί τριμμένο όσο είναι ακόμα ζεστό.