Εκτέλεση
Η κλασική πολίτικη σαλάτα μεταμορφώνεται με φρέσκα αρώματα και τραγανές υφές.
Βάζουμε σε ένα μπολ λάχανο λευκό και κόκκινο ψιλοκομμένα, καρότο τριμμένο, ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι εξωτερικά αφαιρώντας τις λευκές μεμβράνες και κόβουμε σε φιλέτα το πορτοκάλι. Το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού, το αμύγδαλο, τις σταφίδες, τον κολοκυθόσπορο και τον λιναρόσπορο.
Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ κι ανακατεύουμε την σαλάτα.
Παγώνουμε και μαρινάρουμε ταυτόχρονα την σαλάτα στο ψυγείο το λιγότερο για 30’ .
Σερβίρουμε δροσερή την σαλάτα.
Για τη βινεγκρέτ
Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέτουμε το φρέσκο τζίντζερ και το μέλι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά να διαλυθεί το αλάτι και το μέλι.
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή η βινεγκρέτ.