Ποντίκι με γλασαρισμένη σάλτσα
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
Δένουμε το ποντίκι ή το περνάμε σε δίχτυ να κρατήσει το σχήμα του.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε γύρω γύρω.
Το βγάζουμε σε πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο για 5-6′.
Σβήνουμε με το κρασί και τρίβουμε με μία ξύλινη κουτάλα καλά την βάση της κατσαρόλας.
Αφήνουμε να μειωθούν καλά τα υγρά στο μισό, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό και το μοσχοκάρυδο.
Αφού πάρει βράση, σκεπάζουμε καλά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες και 15′, έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας.
Το βάζουμε σε ξύλο κοπής.
Δυναμώνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει δυνατά για λίγα λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.
Αφαιρούμε το δίχτυ, κόβουμε σε φέτες το κρέας και το βάζουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τη δεμένη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα λαχανικά και ρύζι ή πουρέ.