• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
89
  • 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 250 γραμ. μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. πλιγούρι
  • 50 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμ. τυρί
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγες φύτρες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε την φλούδα και το πόδι.

    Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών και τα βάζουμε στη γέμιση των μανιταριών.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2′.

    Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Σοτάρουμε για 2-3′ και αφαιρούμε το σκόρδο.

    Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα,  ελάχιστο νερό ζεστό, κι ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε για λίγα λεπτά τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά.

    Περιμένουμε να απορροφήσει τα υγρά της και να μαλακώσει το πλιγούρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια τον μαϊντανό.

    Βάζουμε τα μανιτάρια στο ταψί και τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι.

    Ψήσιμο

    Τα ψήνουμε στους 170º C για 20′.

    Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος βάζουμε μια διπλωμένο φέτα τυρί σε κάθε μανιτάρι.

    Αφήνουμε για 3-4′ να λιώσει το τυρί και να αγκαλιάσει τα υλικά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται