Εκτέλεση
Αν θέλουμε ψήνουμε λίγο σε καυτό τηγάνι τους κόκκους μπαχαρικών για περισσότερο άρωμα.
Προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή το εξάρτημα μύλος μπαχαρικών και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο γυάλινο βαζάκι και τα αλέθουμε σε σκόνη.
Αλλιώς τα αλέθουμε καλά με ένα μούλτι.
Επειδή με τον τρόπο αυτό περνούμε όλα τα αρώματα των μπαχαρικών, όσο μίγμα περισσέψει το σφραγίζουμε στο βαζάκι με το καπάκι του και το φυλάμε στην κατάψυξη για να διατηρήσουν τα αρώματα τους και την γεύση τους.
Το σπιτικό μείγμα επτά μπαχαρικών θα σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις όλα τα φαγητά σου και κάποιες ζύμες που θέλεις να δώσεις έντονα ανατολίτικα αρώματα.
Χρησιμοποίησε λίγο από αυτό μέσα σε μαρινάδες, σάλτσες πουλερικών και κρεατικών ακόμα και σε ζύμη ψωμιού.