Για τη ζύμη
Αυτά τα μοναδικά παραδοσιακά πουγκιά Πάτμου, είναι δεμένα με την παράδοση του νησιού, τους γάμους και τη ζωή των κατοίκων.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και την αλισίβα και ζυμώνουμε μια ζύμη λίγο σκληρή, που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε, καθώς πρέπει να ξεκουραστεί το λιγότερο 1 ώρα.
Μετά, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια πολύ λεπρό φύλλο.
Με ένα κουπ πατ ή ένα πιατάκι του καφέ, κόβουμε στρογγυλούς δίσκους ζύμης.
Ακουμπάμε πάνω σε κάθε δίσκο ζύμης μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε τα πουγκιά Πάτμου σε μισοφέγγαρο τσιμπώντας τις άκρες.
Εναλλακτικά, οι ντόπιες νοικοκυρές και οι πιο πεπειραμένες, κάνουν στρογγυλά πουγκιά που απαιτούν μεγαλύτερη δεξιοτεχνία στο σχέδιο.
Αφού τελειώσουμε όλα τα πουγκιά, τα τηγανίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα, σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Αφού κρυώσουν όλα τα πουγκιά λίγα λίγα τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι που το διατηρούμε ζεστό σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Αντί να τα σιροπιάσετε μπορείτε απλά αφού τα τηγανίσετε και κρυώσουν να τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Για τη γέμιση
Για την γέμιση από τα παραδοσιακά πουγκιά της Πάτμου, πρέπει πρώτα να φτιάξουμε ένα σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση.
Βράζουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε μέσα λίγο χυμό από λεμόνι και το μέλι.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εκτός φωτιάς πλέον, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά της γέμισης και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το σφιχτό μείγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το μείγμα όσο κρυώνει σφίγγει.
Γεμίζουμε τα πουγκιά με την αρωματική γέμιση.
Για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, τη φλούδα και τα κανελογαρύφαλα σε κατσαρόλα.
Βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι.
Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε το ανθόνερο.
Την ώρα που σιροπιάζουμε έχουμε το σιρόπι ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.