Εκτέλεση
Μανιτάρια
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μικρό μπολ με ½ φλιτζ. βραστό νερό για 5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και σουρώνουμε το νερό όπου μούλιασαν.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια αφαιρώντας τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, σοτάρουμε το μείγμα των μανιταριών για 2-3 λεπτά, να στεγνώσει από τα υγρά
του.
Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το σουρωμένο νερό όπου μούλιασαν.
Τα αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά να στεγνώσουν και στη συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Πούρες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν, για περίπου 25 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Μεταφέρουμε τις βρασμένες πατάτες στον κάδο του μίξερ και όσο είναι ακόμη ζεστές, τις πολτοποιούμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο
πουρέ.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια.
Ενσωματώνουμε σταδιακά το βούτυρο, περιμένοντας να λιώσει τελείως και να απορροφηθεί από τον κρεμώδη πουρέ το κάθε κομμάτι πριν ρίξουμε το επόμενο.
Ελέγχουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τον πουρέ μανιταριών, πασπαλισμένο με λίγο σχοινόπρασο.