Για τον πουρέ
Πουρές με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Βράζουμε πρώτα τις πατάτες σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στα 20΄, και ύστερα τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας από τη μαργαρίνη σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι.
- Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Βάζουμε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη μουστάρδα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια.
Για το σερβίρισμα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε τον πουρέ σε μπολ και τον γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.