• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
12
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 φλ. ζεστό γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον πουρέ

    Πουρές με καραμελωμένα κρεμμύδια

    • Βράζουμε πρώτα τις πατάτες σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στα 20΄, και ύστερα τις στραγγίζουμε.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας από τη μαργαρίνη σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι.
    • Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.
    • Βάζουμε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ.
    • Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη μουστάρδα.
    • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια.

    Για το σερβίρισμα

    • Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε τον πουρέ σε μπολ και τον γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.

    Μάθετε όλα τα μυστικά εδώ, για να φτιάχνετε πάντα τέλειο βελούδινο πουρέ.

    Αν σας άρεσε ο πουρές με καραμέλωμένα κρεμμύδια, αξίζει να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται