Πράσινη σαλάτα με σύκα
Για τη σαλάτα με σύκα και καρύδια πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά τοποθετώντας τα σε σαλατιέρα.
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ή σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε αρχικά τα αποξηραμένα σύκα, έπειτα τα περιχύνουμε με το κρασί και τα σιγοβράζουμε για 5΄-6΄, να μαλακώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στα λαχανικά τα καρύδια, τα σύκα με όσο υγρό έχουν, τα κράνμπερις και το τυρί.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε με αυτά τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε περισσότερα για τα φρέσκα και τα αποξηραμένα σύκα. Πως τα συντηρούμε και πως τα χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για φανταστικές σαλάτες; Σας τις έχω όλες εδώ!