Πλούσια και με διαφορετικές γεύσεις σαλάτα. Καρύδι, ρόκα, πετιμέζι, λιαστές ντομάτες ενώνονται με όλα τα υπόλοιπα υλικά και δημιουργούν ότι πιο τέλειο...

Πλούσια και με διαφορετικές γεύσεις σαλάτα. Καρύδι, ρόκα, πετιμέζι, λιαστές ντομάτες ενώνονται με όλα τα υπόλοιπα υλικά και δημιουργούν ότι πιο τέλειο για τον ουρανίσκο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
30

Για την πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

  • 1 μαρούλι
  • 1 σαλάτα
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 6 ασπρομανίταρα
  • 1 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη

Για τη σως

  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σαλάτα

    Πλένουμε πρώτα καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.

    Τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα.

    Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα οποία αποφεύγουμε να πλύνουμε προηγουμένως με νερό, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.

    Ρίχνουμε τα ρόδια και την καρυδόψυχα.

    Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και τα χτυπάμε για 1 λεπτό να πυκνώσει.

    Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη σως ανάλογα.

    Περιχύνουμε με τη σως, τη σαλάτα με μανιτάρια, την τελευταία στιγμή.

    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται