Εκτέλεση
Για τη σαλάτα με προσούτο, αραδιάζουμε πρώτα τις φέτες προσούτο σε μία λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.
Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα με προσούτο.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα.
Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια.
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να γίνουν σάλτσα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
Γαρνίρουμε με τσιπς από προσούτο, ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.