Εκτέλεση
Προετοιμασία
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα αφήνοντας τη φύτρα επάνω.
Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες, αφαιρούμε τις άκρες, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια των 5 εκ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σέλινο και στη συνέχεια το ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει.
Αφαιρούμε το πράσινο μέρος από τα πράσα, τα πλένουμε και τα κόβουμε διαγώνια σε χοντρές φέτες 3-4 εκ.
Τέλος, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
Στεγνώνουμε το χοιρινό με απορροφητικό χαρτί. Το ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Χοιρινό
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δόσεις τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να κάνουν κρούστα.
Βγάζουμε όσα κομμάτια ροδίζουν σε σκεύος και τα διατηρούμε ζεστά.
Όταν τελειώσουμε με το κρέας, σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα πράσα, το σέλερι και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε 3-4 λεπτά.
Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα καθώς και όλους τους ζωμούς που έχει βγάλει στο σκεύος.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε το ζεματισμένο σέλινο σε χοντρά κομμάτια, τα μυρώνια και τα καρότα ολόκληρα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τελείως την ένταση στο 1, να σταματήσει ο βρασμός.
Αυγολέμονο
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε ανακατεύοντας λίγο ζωμό από την κατσαρόλα για να αραιώσουμε το αυγολέμονο και να ανεβάσουμε σταδιακά τη θερμοκρασία του.
Περιχύνουμε το πρασοσέλινο με τη σάλτσα αυγολέμονου και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού.
Αφήνουμε το πρασοσέλινο με χοιρινό αυγολέμονο να σταθεί για λίγα λεπτά και να δέσει η σάλτσα του πριν το σερβίρουμε.