• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
326
  • Για την κρέμα
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 συσκευασία (185 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • λίγη κουβερτούρα γάλακτος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προφιτερόλ με μπισκότο

    Ξεκινάμε το προφιτερόλ με μπισκότα, κρατώντας μισό φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το κρύο γάλα, τ’ ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα.

    Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.

    Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Την παγώνουμε.

    Βάζουμε σε ένα μπολ ή ποτήρι λίγη κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε μπισκότο, ξανά κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται