Εύκολο, ελαφρύ νόστιμο νησιωτικό φαγητό με ολόκληρο φαγκρί και νοστιμιά καλοκαιρινών λαχανικών που ψήνονται στα ζουμάκια του ψαριού.

Εύκολο, ελαφρύ νόστιμο νησιωτικό φαγητό με ολόκληρο φαγκρί και νοστιμιά καλοκαιρινών λαχανικών που ψήνονται στα ζουμάκια του ψαριού.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
94

Για το ψάρι στο φούρνο

  • 1 φαγκρί 1.200 γρ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 3 φέτ. ντομάτας επιπλέον για το ψάρι
  • 1 καρότο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 440 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε μέσα και έξω και το αφήνουμε σε σουρωτήρι σκεπασμένο στο ψυγείο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, σε μεγάλα κομμάτια και τα υπόλοιπα σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί σε λεπτή στρώση.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 35 λεπτά.

Λαδώνουμε εξωτερικά το φαγκρί και το ακουμπάμε πάνω στα μισοψημένα λαχανικά.

Τοποθετούμε λεπτές φέτες ντομάτας στην επιφάνεια του ψαριού, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου για να πιει τα υγρά του και σερβίρουμε.

Οδηγός Μαγειρικής

Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να ελέγξει το βάρος του. Ως γνωστό τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή των ω-3 λιπαρών οξέων παρουσιάζοντας αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών που ιδιαίτερα σε περιόδους δίαιτας (θερμιδικού περιορισμού) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του πολύτιμου μεταβολικά μυϊκού ιστού. Τέλος τα λαχανικά της συνταγής μας προσφέρουν ικανοποιητική ποσότητα βιταμίνης C, συμβάλλοντας επιπρόσθετα στη διατήρηση της σωστής ανοσοποιητικής μας λειτουργίας.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται