Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού στραγγίζουν προσθέτουμε αλάτι στην κοιλιά κι εξωτερικά.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε όλα σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε ταψί 30 εκατοστών.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο (κρατάμε ελάχιστο λάδι για τα ψάρια).
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 40’ μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα ψημένα λαχανικά.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20′, προσέχοντας να μην στεγνώσουν τα ψάρια.