Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το λαυράκι και το πλένουμε πολύ καλά.
Εναλλακτικά ζητάμε να το καθαρίσουν όταν το αγοράσουμε.
Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλιά κι εξωτερικά.
Κόβουμε τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδια, φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό τον χυμό λεμονιού ,λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο.
Ακουμπάμε επάνω όλα τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδι, φινόκιο.
Βάζουμε πάνω το ψάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ακουμπάμε πάνω λεπτές φέτες ντομάτας.
Κλείνουμε σε πακέτο σφραγίζοντας ολόγυρα να μην τρέξουν τα υγρά.
Ακουμπάμε τη λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήσιμο – Xρόνος ψησίματος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Τοποθετούμε το φαγητό στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35’
Ανοίγουμε το πακέτο, αφαιρούμε με προσοχή με μια φαρδιά σπάτουλα το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις πατάτες για 15’ με ανοιχτή την λαδόκολλα.